Jualan Buku TerBESAR di Dunia!!!

4 bualan
Pin It
“The Big Bad Wolf is the biggest books sales on earth”
                - every Malaysian said this.
 Akhirnya dapat lah jua aku membeli buku di Big Bad Wolf sales. Yeay!
Aku tiba seawal 9am di Dewan MAEPS A. Ramai aku lihat orang beratur nak beli buku. Aish. Aku ingatkan sikit la. Al-maklum dikatakan rakyat Malaysia ni kurang membaca.

Photo0065
Beratur orang kau, nak masuk awal pagi.
Apapun memang berbaloi lepas aku masuk dalam dewan. Banyak buku-buku luar negara dijual dengan harga murah.

Untuk pengetahuan budak UPM, nak pergi sini senang jer. jalan kaki dari Putra foodcourt > KPZ > Ladang sayur dan terus je ikut jalan tu sampai nampak MAEPS. Perjalanan lebih kurang 15-20 min jer tau. Masuk dan nampaklah orang berduyun naik bas ke atas bukit MAEPS. Tempat ni di Dewan A MAEPS.

Awal-awal masuk aku dah pening. Buku mana nak aku terjah dulu? Aku pergi dengan rakan aku Syed. Hush. Syed menuju ke arah fiction dulu. Aku pulak nak gak cari buku tapi bukan lah fiction.
Aku lihat ada seksyen manga. Aik? Manga orang putih tu… Belek punya belek aku ternampak beberapa komik menarik di situ.

Photo0067Photo0066
Photo0068
Semua manga dan komik harga ni jer!

Photo0069

Photo0071Photo0070
Seksyen ni yang paling aku minat!

Photo0073
Akhir sekali masa untuk ke Cashier~


Dan ini antara buku-buku (RM3-15) yang telah aku beli. Smile

Memang ini adalah jualan terbesar di dunia! Habis aku balun semua buku yang aku minat. Ada lagi tapi dah sampai limit bajet aku. RM300 dah pun.

IMG_6270
Over budget la pulak…

Ada gak kawan aku tanya mana kau dapat duit banyak ni beli buku sampai RM300. Jawapannya adalah aku kerja RELA pada bulan 7 yang lepas. Bukan dapat elaun daripada SUKSIS tau. Aku kerja RELA ni khas untuk kumpul duit beli buku di sales ni. Alhamdullillah aku dapat RM400. Jadi kena lah habiskan RM400 gak. Smile

Nanti ahad (16/10/2011) aku pergi lagi. Masa ni aku berharap la buku turun harga. Yelah dah hari akhir. nak sold out kena la bagi harga buku murah kan? Aku akan berkampung dari 10am sampai 9pm. Wooohah!
Masa tu baru la aku nak beli fiksyen dan lain-lain. Sekarang aku fokus kepada buku yang memang senang nak nak sold out dulu. yang fiksyen tu pun bukan aku kenal semua penulis. Takut nanti aku tersilap beli novel, menyesal tak ke sudah pulak aku.

Sekian, wasalam.
Pin It
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

4 ulasan:

  1. aikk??xthu pn sal jualan neaa..sye dak ktp p xnmpk lak banner sal jualan neaa...btw, tq coz sudi uar2kn.hehe

    BalasPadam
  2. Dah pergi dan mahu pergi lagi!!hahahaha

    BalasPadam
  3. wow! that is soooooo much. and the banner is right. ITSA HORRIBLE SHAME NOT TO BUY THEM!!!! i hv been there and it has become my guilty pleasure to spend so much money for books as i may be broke before the end of the sem T______T

    BalasPadam
  4. Yeay! Ada juga avid readers of UPM yea. Ingatkan aku seorang jer. Jom pakat2 ramai memeriahkan lagi BBW sales.

    Ada yang kata betul ker 1.5 juta atau tipu jer? Bagi aku tak kisah lah. Janji buku di sini murah2 belaka. Bukan senang nak dapat buku semudah ini.

    Ada juga yang kata ni buku reject. Tak lah. Semua buku2 baru tau.
    http://www.bookxcess.com/faq.html

    Kedai asal BBW ni adalah bookXcess.

    BalasPadam

Saya suka dan amat menghargainya jika tuan/puan boleh komen menggunakan Bahasa Melayu Tinggi. Saya ucapkan Jazakallah dan terima kasih.

Manusia