Kenal Restoran MAEPS

3 bualan
Pin It
DSC01278
Buah-buahan tempatan sedap dimakan bersama steambot MAEPS.

Uhhhh, kenyangnya aku. Memang layan la makan di restoran MAEPS. Steambot MAEPS layan sedap!

Makanan dihidangkan secara bufet dengan pelbagai jenis pilihan untuk semua. Dari makanan laut sehinggalah makanan daging. Ada juga aiskrim, ais kacang, mee, nasi goreng dan pelbagai lagi. Rugi la kalau tak rasa semua.

Maklumlah ni jer steambot Sri Serdang yang aku tau. Aku belasah jer semua hidangan. Aku rasa sikit-sikit dulu. Nak tau mana sedap. Mula-mula kami ingat ada jamuan kahwin sebab hiasan sana macam ada orang tempah jer. Tetapi dek kerana lapar sangat, aku kata kita cuba tengok dulu la.


Nak pergi ke restoran ni senang jer. Masuk ikut pintu Mardi untuk ke MAHA. Dari situ nanti akan nampak simpang 2. Satu ke Dewan MAHA manakala lagi satu ke MARDI. Pilih MARDI. Agak pening juga sebab ada sign sehala tapi sebenarnya tak. Jalan jer… nanti lepas tu ambil kiri. Jalan terus dan jumplah restoran ni nanti.

Masuk sahaja di tempat masuk tu ada pelayan sambut. Aku seperti kenal jer kawan ni. Ahah! Mamat yang dulu setingkat dengan aku sewaktu matrik. Ada gak aku nampak dia kat UPM. Dia ambil kejuteraan pertanian.

Budak KOSASS. Hahah. Boleh aku tak cam dia. Lepas Ikram tegur dia baru la aku yakin itu lah dia. (shy). Aku ni jenis tak berapa cam orang. Cam memang cam tapi takut nak tegur. Takut salah…

Tak payah kata banyaklah. Kita tengok jer gambar apa yang aku dah tangkap di MAEPS ni. Jom layan~

Ni brochure MAEPS bagi yang tak pernah lihat.
Di buka 5.00pm-11.30pm
Isnin hingga Sabtu

(Ahad cuti hujung minggu. Orang nak rehat juga beb.)
Facebook page restoran MAEPS

IMG
Disambut dengan banner MAEPS.
DSC01279
Periuk yang disediakan di setiap meja di MAEPS
DSC01257
Hidangan layan diri yea.
DSC01259    DSC01258
DSC01260    DSC01261
DSC01262    DSC01263
DSC01267    DSC01275
Kentang goreng bulat-bulat. Rasa yang manis dan rangup.
DSC01276    DSC01277
Inilah hasilnya apabila semua dicampurkan.
DSC01273
Pilihan pelbagai jenis sos.
DSC01270
Untuk pencuci mulut.
DSC01272 < - Buah-buahan. Boleh buat rojak.
Ais kacang dan cendol.
DSC01266    DSC01274
Aiskrim.
DSC01268    DSC01269
Sesiapa yang dahaga boleh ambil air di sini.
DSC01264    DSC01265
Bagi aku rugi! jika pelajar-pelajar UPM tak pergi MAEPS sebab memang seronok dan mengenyangkan! Aku sampai tak tau nak makan per dah. Berbaloila RM19.90 kami. Nanti aku rancang nak pergi lagi bersama rakan yang lain pula.

Siapa yang sesuai? Semua yang mengidam nak makan steambot memang sesuai pergi sini. Tapi ingat, sini semua stim jer. Takda bakar bakar eak.

Bagi pandangan aku, datang lepas Maghrib adalah waktu yang sesuai. Masa untuk lepak-lepak bersama-sama kawan. Kita bergosip sana-sini. Seronok tau. Kalau datang seorang diri… pergi Padang jerla. Rugi sebab takda rasa nikmat makan tu. Boleh kata sesuai untuk buat tempat reUnion.

Untuk keluarga? Aku rasa ok la. Walaubagaimanapun jika keluarga tu jumlah yang banyak, tak tahu la aku si bapa nak bayar camner… hihihi.

Budak-budak UPM, jangan lupa singgah tau. Layan~

Sekian, wasalam…

p/s: nanti aku nak pergi Chicken Hearts pulak. Nantikan ulasan daripada aku lagi~ yeay!
Pin It
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

3 ulasan:

  1. yeahhhhh..seronok dan mengenyangkan..perut kenyang,hati senang,..hahaha

    BalasPadam
  2. OK Sekarang aku nak tambah point kat MAEPS tu... tak sedap dan tak segar! Fishballl etc semua murahannya. Yang sedap aiskrim yang aku boleh beli semangkuk rm1.

    Memang ar kalau awal2 datang cam syok jer tapi lepas aku dah pergi kali kedua ni aku rasa tak la class pun. Rating aku boleh bagi 3/5 sebab harga berpatutan dengan rasanya...(of course kureng sedop)

    BalasPadam
  3. STEAMBOAT?????? aku trauma tahu makan bende alah tu... memg tak kene ngn tekak jawe aku ni..loya tekak telan mknn tu...

    one point nk tekankan!!..make sure kalo nk pi, kene AWAL, kalo lambat, balik umah je la...

    time aku pi, suasana agak kalut sbbb pegi sane lmbat da... kene tggu meja yg kosong..mlm yg aku pegi tu memg buat aku stresss memanjang je!!! siyes!!!!!!! disebabkan tak best la aku malas nk update entri psl maeps tu.. mlm yg yg btl2 spoil-kan mood aku!!!arrggghhh...

    BalasPadam

Saya suka dan amat menghargainya jika tuan/puan boleh komen menggunakan Bahasa Melayu Tinggi. Saya ucapkan Jazakallah dan terima kasih.

Manusia