Menghayati lagu-lagu

4 bualan
Pin It


Terhibur saya menonton video mat lutfi.
Kebanyakan orang kini dengar lagu sahaja tetapi tidak dengar lirik.

Ada yang kata 
"Aku dengar lagu Inggeris sebab nak tingkatkan kefahaman BI aku."

Namun, kadang-kala tersilap pilih lagu akibatnya buruk juga. Ada sesetengah lagu Inggeris memuja dan menolak konsep ketuhanan. Kita perlu berjaga-jaga mengenai itu.

Saya juga suka dengar nyanyian Maher Zain.
Sekurang-kurangnya ia berunsur kebaikan.


Pin It
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

4 ulasan:

  1. saya? ermm.. akhir2 ni, terasa nak dengar lagu melayu. dan selalunya, lagu melayu yang cinta2 tu, terus saya dedikasi buat family, kawan2. heee.. lagu bi saya suka rentak dia. boleh buat math saya berjalan dengan lajunya! hehehe...

    tak tahu la suka ke tak, tapi, saya suka lagu ni, harapan-hyper act. khas buat kawan2 yang nak cari keje lepas konvo ni. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas cadangan lagu itu. Saya menghargainya.

      Padam
  2. sy dgr lagu tgk muzik dulu. then, br lyrics. even bahasa apa pun gune, sy yak kisah. asalkan muzik best. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lirik berunsur nasyid memang mengasyikkan!

      Padam

Saya suka dan amat menghargainya jika tuan/puan boleh komen menggunakan Bahasa Melayu Tinggi. Saya ucapkan Jazakallah dan terima kasih.

Manusia