Java atau Jawa?

3 bualan
Pin It
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Semalam aku ada pergi ke perpustakaan mencari buku terbaru untuk dibaca terlihatlah aku satu susunan buku ini yang membuatkan aku tergelak.
Mana taknya terhenti aku seketika memikirkan beza antara dua tajuk ini…yoyo9

DSC01771

Adakah buku ini menceritakan asal-usul Java?

Dan bagaimana pula dengan memulakan JavaScript?

Adakah kaitan tak dua-dua buku ini?
Pin It
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

3 ulasan:

  1. Java tu dari zaman dulu lagi. Java merujuk pada rantau nusantara.

    Kalau dalam ctatan china + arab, mereka sebut tanah melayu sebagai jawa. Semua kat rantau ni dipanggil jawa.

    Sebab nak mudah classified.

    Same gak. Aku chatting dengan orang putih USA dulu, dia tanya malaysia kat mana?

    Aku jawab, kat Asia. lokasi malaysia atas singapura.

    Dia jawab, dia tak tahu kat mane singapura mahupun malaysia.
    kami orang USA cuma tahu asia dan China.

    negara lain x kenal.

    BalasPadam
  2. Sebenarnya java dan jawa adalah benda yang sangat2 berbeza... yeah, everybody know jawa.. but java is the programming language.. siapa yang belajar pasal IT memang kenal dengan perkataan java ini coz penggunaan coding java semakin popular sekarang... and lagi satu java and java script jugak adalah sesuatu yang berbeza.. kalau korang expert dalam code javascript tak semestinya korang akan expert jugak dalam java...

    BalasPadam
  3. Oh camtu. Aku ingatkan Javascript bahasa orang Jawa...eheheh. Menunjukkan orang Jawa zaman dulu dah pandai berkomputer! LOL.

    BalasPadam

Saya suka dan amat menghargainya jika tuan/puan boleh komen menggunakan Bahasa Melayu Tinggi. Saya ucapkan Jazakallah dan terima kasih.

Manusia