Suntikan Tetanus Untuk Kami!?

3 bualan
Pin It

DSC01464
Assalamualaikum semua.

Nampaknya hari ini hari kami kena cucuk! Wahhh…..eh ayat aku terlebih pulak. Kena suntik. Jangan fikir apa sebelum aku habis terang dulu yea. Pelajar-pelajar fakulti kami diwajibkan menerima suntikan tetanus atas sebab-sebab yang aku sendiri tak tahu.

Sebenarnya nak elak kena kancing gigi. Bahayanya kancing gigi ni kalau tergigit lidah. Boleh mati wooor sebab saluran darah paling banyak kat lidah tau. Patut la samurai jepun gigit lidah kalau nak bunuh diri bila kena tangkap basah… orion13.

Aku sampai sahaja di kelas, rakan aku dah ajak aku pergi suntik. Errr…seram aku. Teringat aku dulu waktu darjah 2 dan darjah 5 kena suntik. Mak! Tak sakit pun. Haha. Dulu kena masa kena suntik aku kena bahu sebelah kiri tapi ada gak kawan aku yang kena dua-dua belah kanan. Itu pun kes terpencil la.

Aku pun sekarang masih samar-samar kenapa la kawan aku dulu ada yang kena cucuk dua-dua belah bahu tu. Sebab tak cukup dos agaknya?


Tsk. Rugi jer kalau aku tulis panjang-panjang. Korang bukan nak baca pun. Jom la tengok gambar jer. Layan~

Para pelajar sedang beratur untuk daftar disuntik.

             DSC01462             DSC01466
Keadaan ketika disuntik. Yang hujung tu tanda orang dah kena suntik.

DSC01464DSC01468DSC01465
Tempat suntikan wanita. Kenapa disembunyikan? Sebab demi menjaga aurat…nanr
DSC01467

Ok la  tu. Nanti aku post lain lak…

p/s: sekarang mood tulis merepek, jadi tak ikut berapa betul nahu tu..heheh… dan kenapa aku tak ikut janji nak post setiap hari satu entri? Sebab aku sekarang buat 1 minggu satu entri pulak. Kalau ada ‘hot news’ barulah aku post. Kalau tak, layan jerla pe ada sambil aku nak mengumpul isi untuk post aku ni eak.
Pin It
Next PostCatatan Terbaru Previous PostCatatan Lama Laman utama

3 ulasan:

  1. ak xpegi inject pn...lupe da... lgpn hari tu kelas pack..hehheehe

    BalasPadam
  2. ko pi PKU. kawan aku baru jer pi ari jumaat aritu inject.

    BalasPadam
  3. baru plan nak g arini..hehe..xmo cucuk! saye takut JARUM....hahaha

    BalasPadam

Saya suka dan amat menghargainya jika tuan/puan boleh komen menggunakan Bahasa Melayu Tinggi. Saya ucapkan Jazakallah dan terima kasih.

Manusia